Edu&Joy Kft.
Az Edu&Joy Kft. mint cég még újnak tekinthető, jelenlegi munkánknak több évre visszanyúló előzményei vannak.


Több, mint tíz év játékfejlesztői, programozói és pedagógiai tapasztalatra alapozva Nyirő Péter kidolgozott egy holland példán alapuló oktatásmódszertant az alkalmazott programozás oktatására. A módszer lényege, hogy a diákok ráeszméljenek, hogy kreativitásuknak kizárólag tudásuk és tapasztalatuk szab határokat, ezzel ösztönözve saját magukat tanulásra. Ennek tökéletes eszköze a számítógépes játékfejlesztés, amelynek célja a szórakoztatás fiatal és idősebb korosztály számára egyaránt.

remove2013

A BME Műszaki Pedagógia Tanszék jóvoltából Nyirő Péter megtartotta az első játékfejlesztésen alapuló programozói kurzust. Az interaktív, gyakorlati órák 15 fős számítógép termekben zajlottak. Korosztálytól és előzetes tudástól függetlenül bárki részt vehetett rajta. Rövid időn belül háromszoros volt a túljelentkezés. A tömör tananyaghoz írásos jegyzetek is készültek, a kurzus végén vizsgával és kérdőívek segítségével tudtak visszajelzést adni a diákok. Az ebből készült publikáció a BME Tudományos Diákköri Konferencia anyagai között jelent meg (Letöltés).

remove2014

A következő év tavaszi szemeszterében a Budapesti Corvinus Egyetem EVK Szakkollégiumában indultak újabb programozói kurzusok. A részvétel külsősök számára is adott volt, itt kétszeres túljelentkezés volt tapasztalható. A tananyag bővítésre került a tavalyihoz képest: a játékfejlesztő eszköz megismerésén túl szó volt programtervezésről és médiáról is, illetve a diákok lehetőséget kaptak otthoni munkák prezentálására is.

Az őszi szemesztertől ismét a Műegyetem lett a helyszín, ahol már az egyetemi oktatási rendszerbe lettek illesztve az előadások, így a célközönség szűkült a BME diákjaira. Az egyetem hallgatói a tárgyfelvételt követően beleszámíttathatták egyetemi tanulmányaikba a sikeresen elvégzett kurzusokat. Ekkor a Műszaki Pedagógia Tanszék jóvoltából Nyirő Péter már több digitális oktatással kapcsolatos tárgyban is vendég előadóként vett részt.

remove2015

A tavaszi szemeszterben folytatódott az előző félév kurzusainak kreditrendszerbe illesztett formája. Az eddig elért eredmények bemutatásra kerültek az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Digitális Pedagógia szekciójában (Letöltés).

Ősszel már Edu&Joy név alatt indítottunk újabb kurzusokat párhuzamosan 5 általános iskolában. Ezek az órák alsó- és felső tagozatos gyerekek életkori csoportjára lettek specializálva. Az itt elért sikerek alapjaiban határozták meg az Edu&Joy jelenlegi formáját. Az év végén döntöttünk úgy, hogy céges formában folytatjuk tevékenységünket.

remove2016

Az év elején Szlovákiában tartottunk egy előadást a IV. Neveléstudományi és Szakmódszertani Konferencia keretei között, amely anyaga azóta már több weboldalára is felkerült (Megtekintés itt, itt és itt). Az egyik legnevesebb pedagógiai folyóiratba, az Új Pedagógiai Szemlébe is bekerülünk idén.

A céges adminisztrációk elvégzése után áprilistól folytatjuk az oktatást általános iskolákban, gimnáziumokban, egyetemeken és egyéni szervezések formájában is. További részletek az Oktatás menüponton.